Okolina

Hotel ZOO smješten je na lijevoj obali rijeke Drave, odvojen od grada i buke, skriven u hladovini stoljetne slavonske šume, okupan jutarnjim suncem što se izdiže iznad najljepše gradske šetnice Osječke promenade, nedaleko od Kopačkog rita i neposredno uz ZOO-vrt, što ga čini pravim mjestom za odmor i opuštanje. Sam hotel izveden je s 4 zvjezdice prema Pravilniku Ministarstva turizma RH. Cjelokupan prostor hotela je grijan i klimatiziran, te opremljen kvalitetnim namještajem. Profesionalno osoblje hotela stoji Vam na raspolaganju za sve Vaše upite i zahtjeve, kako bi Vam boravak kod nas učinili nezaboravnim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mi Vam savjetujemo što posjetiti:

 

 

Park prirode Kopački rit:

Kopački rit fenomen je prirode- najveće i jedinstveno poplavno područje ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi.

Preporučamo da krenete na izlet odmah nakon doručka jer je doživljaj puno intenzivniji ujutro.

 

 

Dvorac Tikveš:

U blizini dvorca nalazi se edukativni centar ( izložba ptica i kukaca, te suvenirnica).

 

 

Đakovo:

Prekrasna katedrala sa 7 oltara, te ergela konja.

 

 

Vinarija Belje- Kneževi Vinogradi:

Kušaonica i vinoteka ulaz su u podrum koji se spominje u opisima Mohačke bitke 1526. godine.

 

 

Vukovar:

Vukovar je simbol Domovinskog rata koji je bio borba za samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske. Posjetite dvorac Eltz, rodnu kuću prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke, Vodotoranj, Vučedol- jedan od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Hrvatskoj gdje je pronađena Vučedolska golubica.

 

 

Ilok:

Dvorac Odescalchi, utvrda , stari iločki podrum, degustacija poznatih iločkih vina, Principovac- mjesto posebno poznato u vrijeme kneževa Odeschalchi gdje su smještene plantaže vinograda i kompleks ljetnikovca s gospodarskim zgradama, a danas je tamo i predivan ostakljeni vidikovac s kojeg se pruža pogled koji oduzima dan na cijeli iločki kraj, Dunav i Bačku.